torsdag 21. november 2013

Norsk julebakst i Belgia

Har du tenkt over at det er mye rart i tradisjonelle, norske julekaker?



Husmoremnet i meg fikk vondt da jeg leste at en tredjedel av julebaksten skal være smultstekt, en tredjedel skal være stekt i jern, og en tredjedel i ovn. Vi har ingen jern, og jeg har ingen planer om å begynne med smultkoking på slottet. Jeg har kommet over det nå, og har valgt meg ut sju slag jeg tenkte vi skulle kunne klare allikevel.

Sååå, sandnøtter trenger potetmel. Etter litt leiting fant vi det på Carrefour, Pommes des Terres og knirk når du klemmer på pakka -check.

Hvite kakemenn trenger hornsalt/hjortetakk. Det fant vi på Scan Shop, heldigvis! -Check

Berlinerkransene så veldig safe ut, helt til jakten på perlesukker begynte. Så, I present to you, Berlinerkranser som har pynta seg:

-Check

I tillegg til de mer vanlige julekakene, MÅ jeg lage peppermyntekonfekt. Tragant og peppermynteolje var jeg forutseende nok til å ha med på flyttelasset til Belgia... Noen av dem ble skikkelige, belgiske praliner, stilig! Flesteparten ble litt mer kjedelige av utseende, gitt, men like gode på smak.


Stay tuned for de neste slagene (veldig passende ord, forøvrig...)! Natron har jeg i allefall nok av, jakten på det har blitt nesten som en vandrehistorie i familien... Btw, det finnes i store dunker på matbutikker her. Som vaskemiddel...

Ingen kommentarer: