søndag 19. april 2015

Bryllupsreise til Roma 2

Vi har ikke tatt to turer altså, det var bare så vanskelig å finne på en ny overskrift...

Turen gikk altså til Roma. Jeg ble ikke forelska i byen, men det blir jeg sjelden på første forsøk. Paris er et godt eksempel: Skjønte ikke greia på tur nummer en, likte den godt på tur nummer to, og ELSKER etter tredje tur. Sånn sett burde vi vel ta en ny tur til Roma etter hvert :)

Jeg tar klaginga først: Det var vanvittig mye folk over alt, selv om vi reiste i april. Og selfiestangselgere (Selfie selfie, mister?) og sånne karer som dytter gratis roser opp i ansiktet på deg og skal ha betalt for det. Hold godt på veska rett og slett!

Flere enn oss som ville se spansketrappa.

Trevi-fontenen var under oppussing. Kjipt!! Det var et lite plaskebasseng der man kunne kaste penger i over skuldra (for å sikre at du kommer tilbake til Roma), men det var så mange som bommet, så der gadd jeg ikke drite meg ut...


Og så var det rett og slett ganske kaldt et par dager. Jeg hadde ullundertøy og frøys allikevel. Det kom seg heldigvis i løpet av turen!

For det var jo en hel del positive ting med Roma også: 

Gelato! Og pasta, og pizza (vi anbefaler Pizza Re i Via Ripetta), og gooood kaffe.



 Fin shopping, og mye fint å se! Sånne steder som er superkjent, og som du bare har sett bilder og film fra tidligere. Colosseum, Panteon, Piazza Navona, Petersplassen...

Piazza Navona

Peterskirken

Når det kommer til fine ting å se, er Vatikanet i en særstilling. Vi besøkte museet, det Sixtinske kapell og Peterskirken (og orket ikke kuppelen...). Kjøp billetter på nett på forhånd, og la deg overtale til å bli med en guidet gruppe, og ikke mist guiden! Så skal du se du finner fram :)


Minner litt om Versailles






Ellers var det jo en stor høydare at det faktisk var vår i Roma! Det er det IKKE i Lofoten ennå...


Vi bodde på Ripetta Palace rett ved Piazza del Popolo. Litt langt å gå til sightseeing-bussen, ellers helt genialt med tanke på shopping og spisesteder. Vi brukte ikke metroen, men hoppet av sightseeing-bussen ved Colosseum. Ellers var alt i ok gangavstand. 



Ellers anbefaler vi å bare nyte! Bare glem å rekke alt som står i guideboka, bli heller litt lenger på fortauskafeen og ta et glass vin til. Spis i sidegatene til de kjente piazzaene, der får du det samme til halve prisen. Og drit i å telle karbohydrater, det kan du gjøre når du kommer hjem. Og, se gjerne Engler og demoner før du reiser. Da kan du fort bli litt starstruck av de rareste ting:


Ingen kommentarer: