torsdag 31. mars 2016

Vinterferien 2016: Edinburgh

Jada, det er ei stund sida, men noen bilder og bittelitt tekst må jeg liksom ha lagret her for ettertida...



Turen gikk til Edinburgh sammen med Maren, pappa og Eivind. Den var en slags egoistisk 60-årsgave til pappa, som jo vi også fikk nyte godt av!

Jeg hadde vært i Edinburgh før, med Mari i 2008. Jeg huska at vi likte byen godt, så i tillegg til at det er enkelt og raskt å komme seg dit, avgjorde det valg av reisemål denne gangen.

Her bodde vi på 16-mannsrom i 2008. Åra har visst gått, og nå bodde vi på nye og flotte Residence by Marriott...


Vi hadde ikke lagt noen planer, men fysa på pub-mat, øl og whisky og littegrann shopping. Og vi naila det!

Turens første øl! Den nye favoritten heter Innis and Gunn.



Haggis. Not my cup of tea...

Edinburgh Castle er en av de store attraksjonene i byen. Vi kikka bare utenfor portene, men det er mye fint å se fra utsida også.


En ting vi fikk sett skikkelig på, var noe Mari og jeg aldri rakk da vi var her: Our Dynamic Earth. Et slags geologi-vitensenter en fin rusletur unna sentrum. Det hadde sikkert vært enda litt mer stas om vi hadde hatt med oss unger, men jeg synes i allefall det var spennende. 



Vi var også innom Whisky Experience. Artig både for whisky-fans og oss andre. 



Ellers må damepysjavdelingen på Primark nevnes! Det er alt du trenger av shopping i Edinburgh, både dyrt og billig, men for oss tok Primark kaka. Pappa og Eivind ble godt kjent med dørvakta der, siden det var litt for kaldt til å vente utafor butikken. På Primark fikk vi også tak i Minions-Tic Tac med banana-smak:


Akkurat som jeg huska, er Edinburgh en pen by! Massevis av fine bygninger å kikke på, og de store høydeforskjellene og det at mye av byen er bygd på broer gjør det ekstra spennende. Byen er akkurat passe stor til å få oversikt og det meste er innenfor gangavstand. I tillegg er det en fantastisk avslappet stemning, og massevis av trivelige folk. Så, hva venter du på? :)







Ingen kommentarer: